Geologische stadswandeling Nijmegen 13 en 14 september

Discussieer hier over geologie in het algemeen. Stratigrafie, sedimentologie, structurele geologie, vulkanisme etc.
Gebruikersavatar
webmaster
Senior Lid
Berichten: 2439
Lid geworden op: 09 sep 2003, 21:20
Contacteer:
Geologische stadswandeling Nijmegen 13 en 14 september

Bericht door webmaster » 02 sep 2008, 16:33

Afbeelding

Ik ontving het volgende persbericht:

Sporen van bergen en zeedieren
Natuurmuseum Nijmegen organiseert geologische stadswandeling tijdens Open Monumentendag

Sporen van zeedieren en bergen in de stad Nijmegen. Dat is het thema van twee stadswandelingen die het Natuurmuseum Nijmegen op zaterdag 13 en op zondag 14 september organiseert. Twee amateurgeologen begeleiden de route langs bekende gebouwen in de stad, die gemaakt zijn van stenen afkomstig uit bergen.

In de stenen is nog van alles te zien: fossielen van zeedieren, bergen en zelfs sporen van vulkanen. Het is al te zien in de drempel van het Natuurmuseum maar ook in de stenen van het stadhuis of de V&D.

Het Natuurmuseum Nijmegen haakt met de wandelingen in op het landelijke thema van de monumentendag Sporen. De wandelingen vertrekken om 13.30 uur vanaf het museum. De tocht duurt ongeveer twee uur. Aanmelden via telefoon 024 - 3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Maximaal 15 personen per keer. Deelname is gratis.

Bezoekers kunnen ook het monumentale gebouw van het museum bekijken. Het museumgebouw is vanwege de typische bouwstijl een Rijksmonument. Het is een voormalige synagoge, gebouwd in 1912 naar een ontwerp van architect Oscar Leeuw. Bezoekers kunnen in een speciale folder meer lezen over de geschiedenis van het pand. Deze folder is gratis verkrijgbaar in het museum.

Op de website www.natuurmuseum.nl staat meer informatie over de geschiedenis van het museumpand en overige gebouwen van architect Oscar Leeuw. Het Natuurmuseum Nijmegen is alleen op zaterdag 13 september gratis toegankelijk voor het publiek. Het museum is zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.



Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: € 3, - voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen en 65+. Kijk voor meer informatie op http://www.natuurmuseum.nl/.

Foto door Piet Thijssen. De winkelpui van juwelier van Baal bestaat o.a. uit graniet en er zijn ook fossiele zeedieren te zien.



Kennis telt!
Webmaster www . fossiel . net


Plaats reactie