Zijn dit fossieltjes en zo ja, wat voor...

Laat hier je fossielen determineren. Voorzie duidelijke foto's en vermeld zo mogelijk de grootte, de vindplaats en de ouderdom.
Plaats reactie
Lavasteentje
Junior Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jun 2024, 16:19
Zijn dit fossieltjes en zo ja, wat voor...

Bericht door Lavasteentje » 10 jun 2024, 17:05

Hallo allemaal, op vakantie in Denemarken hebben we gewandeld bij Mønt Klimt en daar ontmoetten we een man die fossielen zocht aan het strand. Hij had al een boel gevonden, zee-egel, sponsen, inktvis...
Ik wilde het zelf ook proberen en na een paar minuten zoeken vond ik een paar. Gauw terug naar de man en ja hoor, hij vertelde ons dat wat ik had gevonden fossielen waren van een inktvis. Zo'n 70 miljoen jaar oud!
Daarna zochten we nog een tijd door en vonden nog meer. Nu herkende ik wel de inktvis fossielen, maar van de rest weet ik het niet. helaas was de meneer vertrokken, dus hem vragen kon niet meer. Dat brengt mij naar jullie. Kunnen jullie mij vertellen of wat ik heb gevonden ook echt fossielen zijn en waarvan? Ik heb mijn best gedaan om zo duidelijk mogelijke foto's te maken, maar als iets beter moet, hoor ik het graag.

Alvast bedankt.

Christian Hertsenberg
Bijlagen
foto van alles
foto van alles
1
1
1
1
1
1
2
2
2
2
2
2
3
3
3
3
3
3 
Gebruikersavatar
Spongebob
Berichten: 4442
Lid geworden op: 22 dec 2007, 22:41
Has thanked: 311 times
Been thanked: 528 times
Re: Zijn dit fossieltjes en zo ja, wat voor...

Bericht door Spongebob » 15 jun 2024, 13:37

Hallo Christian,
Møns Klint, prachtige locatie!
Je hebt leuke dingen gevonden: belemnietrostra (maar dat wist je inmiddels), gebandeerde vuursteen (1),onbekend / misschien spons(2) en een mooie oester (3) met Buch'se (verkiezelings)ringen. En zie ik daar op de eerste foto ook nog een zee-egel?


Time fades away (Neil Young)


Plaats reactie