Pagina 2 van 2
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 10:28
door fitch
koken: gigantische stank - is zo niet te verluchten : buiten doen

*kuch er nog altijd van*
vissenschedels idd niet te lang laten koken, worden helemaal broos (zacht heb ik nog niet veel geweten, maar de verbindingen worden giga-broos als ze te lang koken)
gewone schedels zijn heel fijn na een badje *wilde*

vleeswormen, maar soms gaan graten en dergelijke voor een of andere reden ook de maag in van die beestjes. ik weet nog altijd niet waarom soms wel en soms niet?!
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 15:57
door Hanneke
Mensen, die stanklucht is makkelijk te verhelpen door er een eetlepel Biotex bij te doen. Dit versnelt ook nog eens het afbraakproces waardoor het wat sneller gaat.
Ik gebruik zelf een oude baby-flessenwarmer voor botmateriaal. Deze flessenwarmer bereikt ongeveer 40-50 graden, precies goed voor de Biotex-enzymen. Materiaal erin, een paar uur laten staan, en af entoe het water + biotex verversen en het wordt prima schoon.
Een ander voordeel van de flessenwarmer is dat het niet met open vuur werkt (itt uitkoken) en je er dus niet de hele tijd bij hoeft te blijven.
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 15:58
door Hanneke
Needless to say dat de flessenwarmer alleen geschikt is voor het wat kleinere spul.
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 17:08
door pearl
Een gevonden dikke krabbenschaar waar nog vlees in zat was na een zomer onder het struikje ook mooi schoon. hier kon ik zelf ook niet bij om het uit te peuteren. En schelpen die door vissers als bijvangst op het strand van Portugal werden gegooid en in het hete zand al lagen te rotten liggen nu onder het struikje om leegegeten te worden

. Ik hoef niet te vertellen hoe die bak stonk toen ik het na de vakantie uit de auto haalde, zelfs nog in meerdere zakjes ingepakt. Manlief keek hier weer zo blij van:D. Maar ik heb straks wel een paar mooie oranje operculums(of is het opercula?)en niet afgerolde schelpen.
Koken heb ik vroeger thuis is gedaan met de kop van het kerstkonijn, dat was een éénmalig gebeuren. Wat een stank!!
gr
pearl:)
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 21:01
door Somniosus
Ik heb ook zo\'n zeeduivel kaak geprepareerd, lichtjes gekookt en dan met de scalpel het vlees eraf halen. Anders verlies je de tanden.
Antw: Recente zeeduivel
Geplaatst: 14 okt 2007, 21:01
door Somniosus
Idem voor haaien trouwens.